Филми и книги

В края на 2011 г. в България излезе първата книга на български и бестселър №1 в света по проблемите на храните с ГМО – СЕМЕНАТА НА ИЗМАМАТА.

Изобличаване на корпоративните и правителствените лъжи за безопасността на храните с ГМО от Джефри М. Смит (Seeds of Deception, издателство “Оргон”).

Книгата се фокусира върху сериозните въпроси за рисковете за здравето, околната среда и бъдещето на планетата, на които ГМ-културите – налагани против всякакви научни и здравни стандартни – ни излагат.

Представени са подробни факти за разработките, плановете на биотехнологичните корпорации, тестовете на ГМ-храните, заболяванията, провокирани от ГМ-храните, манипулациите и мн. др.

Книгата е за всички, които искат да знаят защо ГМО са опасни.

Бъдете информирани!

Можете да поръчате на адрес: info@booktraffic.bg

Храна ООД – 2008г.

Може да бъде изтеглен с български субтитри от kolibka.com

Режисьор: Роберт Кенер

Описание: Храната е като въздуха – съществена съставка от ежедневния ни живот. Често обаче ядем, без да се замисляме много, много.

А би трябвало…

Документалният филм  „Храна ООД“ на  американския режисьор Робърт Кенър показва „неутрален и въпреки това ужасяващ“ разрез на хранителната индустрия в САЩ и как се създава „евтиното и изобилие.“

Давид срещу Монсанто – 2009г.

Може да бъде изтеглен с български субтитри от kolibka.com

Режисьор: Бертам Верхааг

Описание: Документален филм за съвременния Давид – канадският фермер Пърси Шмайзер, който печели неравностойната и невъзможна съдебна битка срещу концерна Монсанто (водещ производител на ГМО в света).

Светът според Монсанто – 2008г.

Може да бъде изтеглен с български субтитри от kolibka.com

Режисьор: Мари-Моник Робин

Във филма: Джордж Буш, Дан Куейл, Вандана Шива

Описание: Монсанто е световният лидер в производството на генно модифицирани организми (ГМО), както и една от най-противоречивите компании в индустриалната история. Тази вековна империя е създала някои от най-токсичните продукти, продавани някога като полихлорни бифенили (PCBs) и тоталния хербицид „Ейджънт ориндж,“ използван също при войната във Виетнам.

Вашият коментар