Инициативи

„Земята е опасно място за живеене не заради лошите хора – тях винаги ги е имало, а заради многобройните неми свидетели.”

Алберт Айнщайн

***

Включи се в текущите инициативи

за Европа свободна от ГМО!

Сутринта на 9-ти декемвро 2010г. Avaaz и Greenpeace предадоха събраните над 1 милион подписа с искането да спре отглеждането на генетично модифицирани организми в ЕС, докато те не бъдат изследвани от независими експерти.

Всички подписи са били принтирани на най-голямото платно на изкуството – 3Д изрисувани на ръка сцени на екоферма със селскостопанско разнообразие, свободно от ГМО – отразявайки начина, по който повечето европейци искат да изглеждат техните полета.

Комисар Дали каза: „Искам да ви уверя, че има политическа воля, да се изслушат всички и 1 милион подписа е глас, в който не можем да не се вслушаме.”

Директорът на Greenpeace за ЕС Йорго Рис каза: „Топката сега е в полето на Европейската Комисия. Над 1 милион граждани от всички европейски страни дадоха своя глас и сега очакваме Комисията да промени своя курс и да приеме на сериозно здравословните и екологични проблеми, които поставят генетично модифицираните култури.”

Директор на кампанията на Avaaz Алис Джей каза: „Комисията сега има повече от 1 милион причини да изслуша тревогите на европейските граждани, отколкото да продължава да се крие в ГМ лоби.”

 

.
.

1 милион гласа за бъдеще без ГМО

До Президента на Европейската Комисия Жозе Мануел Барозо:

Ние ви призоваваме да поставите мораториум за въвеждането на ГМ (генно модифицираните) култури в Европа и да учредите независима, етична, научна структура за изследване влиянието на ГМ култури и определяне на законите.

Greenpeace работи заедно с Avaaz, които събират всички данни за тази инициатива. Avaaz ще използва вашата информация само за тази петиция и няма да ви включва в техния имейл лист – освен ако не отбележите това в по-долната форма. Тази страница е засекретена и вашите данни са защитени..

***

.
Не убивайте вестоносеца! Подкрепете проф. Жил-Ерик Сералини

До 28 октомври 2010г. подписката е подкрепена от  10654 граждани и 743 учени от цял свят. . .

.

.***

Благодарим на всички, които подписаха петицията! Тази инициатива приключи.

Петиция срещу промените в Закона за генетично модифицирани организми (ГМО) .

.***.

Благодарим на всички, които подписаха петицията! Тази инициатива приключи.

Петиция за забрана на царевичния хибрид MON810 в България

Advertisements

One Response to Инициативи

  1. Tatqna каза:

    Всички заедно да им дадем железен отпор, отпор на мръсните ГМО, на кошмарите в които живеем, на страховете които ни насаждат ежедневно; Не на кръвопийците, които за пари са готови на всевъзможни най-цинични престъпления с ехидни усмивки на уста; не на САТАНИТЕ, които нямат милост към човешкия род!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s